Следването на медицина е дългосрочна и конвертируема инвестиция

Проф. д-р Славчо Томов: Следването на медицина е дългосрочна и конвертируема инвестиция

София. Все повече кандидат-студенти се ориентират към една много голяма и дългосрочна инвестиция, каквато е медицината. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” проф. д-р Славчо Томов, ректор на Медицинския университет в Плевен. „През последните години към висшите медицински училища и в частност към нашия университет и то към определени специалности интересът не само, че не намалява, а тенденцията е да нараства, въпреки намаляващия брой на завършващите средно образование деца”, отбеляза проф. д-р Томов. „Полагаме усилия да популяризираме висшето ни училище, което е нормално и също не е без значение. Тези, които завършват средно образование, все повече се ориентират към една много голяма дългосрочна инвестиция в медицината. Тя е най-сигурната и дългосрочна инвестиция, която е и конвертируема. Ако я получите в едно добро медицинско училище тя става конвертируема в ЕС и в света”, коментира проф. Томов. Той допълни, че през годините тази инвестиция не само, че не се обезценява, а напротив – повишава своята стойност. „Един лекар, трупайки опит през годините, става много по-желан и търсен, веднъж от пациентите и втори път от болниците, които се конкурират за него”, посочи проф. д-р Томов. Той добави, че българските и чуждестранни лекари, завършили Медицинския университет в Плевен и реализирали се последствие в други страни, се превръщат в положителни посланици на България в чужбина.

Направи коментар

Трябва да сте се регистрирали за да направите коментар.

bg_BG 
Новини
Food and Drug Administration (FDA) в САЩ одобри на 13.12.2013 г. продажбата на Cerena Transcranial Magnetic Stimulator (TMS; eNeura Therapeutics), първото устройство, одобрено за облекчаване на болката, предизвикана от мигренозно главоболие с аура.
„Ръководство” за обсъждане на грижите в края на живота, публикувано на 15 юли в Canadian Medical Association Journal, предоставя препоръки в помощ на лекарите за провеждане на деликатното обсъждане на грижите в края на живота с хоспитализираните пациенти и членовете на тяхното семейство.
февруари 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829