Проблемът с незаетите лекарски практики

Д-р Галина Василева, РЗОК – Велико Търново: Проблемът с незаетите лекарски практики не е само на местно ниво, а е в национален мащаб

Велико Търново. Проблемът с незаетите лекарски практики не е само на местно ниво, а е в национален мащаб. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Велико Търново д-р Галина Василева, директор на Районната здравноосигурителна каса във Велико Търново. По думите й, причина за това е липсата на лекари. „В област Велико Търново има проблем с недостиг на медицински лица в общините Златарица и Лясковец. В град Златарица има само една заета практика, а в община Лясковец от пет практики са заети само две, тоест има 3 свободни. Община Сухиндол също представлява проблем, тъй като там има само един общопрактикуващ лекар, а свободните практики са три”, каза д-р Галина Василева. Тя обясни, че в Община Велико Търново има незаети лекарски практики в Дебелец, Килифарево, Вонеща вода, Присово, Церова кория, Шереметя, Леденик, Балван и Самоводене. „Това са свободните практики, които са обявени. В голяма част от населените места има разкрити допълнителни адреси, които се обслужват от лекари. От години нямаме нови лекари, желаещи да указват първична медицинска помощ”, допълни директорът на РЗОК-Велико Търново.
Рени ПЪРВАНОВА

Направи коментар

Трябва да сте се регистрирали за да направите коментар.

bg_BG 
Новини
Food and Drug Administration (FDA) в САЩ одобри на 13.12.2013 г. продажбата на Cerena Transcranial Magnetic Stimulator (TMS; eNeura Therapeutics), първото устройство, одобрено за облекчаване на болката, предизвикана от мигренозно главоболие с аура.
„Ръководство” за обсъждане на грижите в края на живота, публикувано на 15 юли в Canadian Medical Association Journal, предоставя препоръки в помощ на лекарите за провеждане на деликатното обсъждане на грижите в края на живота с хоспитализираните пациенти и членовете на тяхното семейство.
февруари 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829