Високото артериално налягане

Високото артериално налягане трябва да се измерва в домашни условия

Съвети от Microlife за избор на апарат и извършване на измерването

Според проучване един от всеки трима американци е с високо артериално налягане. Сега 65 млн. американци се намират в потенциално рисково състояние. Смъртните случаи са се увеличили с 30% през последните 10 години. Според експерти, всеки човек с високо артериално налягане трябва редовно да го контролира у дома. Изборът на удобен, точен и достоверен домашен апарат за кръвно налягане и правилната му употреба е лесен, ако пациентите следват няколко важни съвета.

Според проучване, публикувано в Журнал на Американската Медицинска Асоциация (JAMA), измерването на артериалното налягане в домашни условия е дори по-полезно отколкото в клиника. Според авторите на проучването: „Измерването на артериалното налягане (BP) в домашни условия е по-точно по отношение на прогнозирането отколкото измерването на ВР в клиника. ВР трябва системно да се измерва в домашни условия при пациенти, подложени на лечение за хипертония”.

Инструкциите за артериално налягане на Американската Асоциация за Сърдечно-съдови заболявания гласи, че контролирането на артериалното налягане в домашни условия е важно, защото „то информира и пациента, и лекаря за тенденции или внезапни промени в нивото на налягането, елиминира „ефекта на бялата престилка” (повишаване на артериалното налягане на даден човек в присъствието на медицинско лице) и позволява по-често сравняване на данни от измерване на артериалното налягане”.

”Изборът на точен, достоверен и лесен за експлоатация апарат за измерване на артериалното налягане е лесен, ако пациентът знае какво търси”, според доктор Джеймс Маулт, кардиохирург и главен медицински служител на Microlife. “Можете да провеждате домашен контрол с нови, удобни за употреба апарати за артериално налягане, които са толкова точни, колкото и тези, използвани от лекарите”, казва доктор Маулт.

Можете да изберете апарати за горната част на ръката или апарати за китка. Те биват автоматични и полуавтоматични, с нови МАМ и РАД технологии, които позволяват три последователни измервания на артериалното налягане или измерване на налягането с едновременно проследяване на състоянието на пулса. Има също така и апарати за артериално налягане с памет, които позволяват на пациента да записва всяко измерване и лесно да проследява броя измервания заради следващото си посещение при лекаря.

Според доктор Маулт, при избора на апарат пациентът трябва да има предвид следните три неща:

  1. Изберете модел, с който лесно ще измервате артериалното налягане на собствената Ви ръка.
  2. Изберете апарат за артериално налягане, който е клинично валидиран според критериите на Британското Хипертонично Общество (BHS). Потърсете логото на BHS върху опаковката.
  3. Изберете апарат, който ще съхранява измерванията на артериалното налягане, така че лесно да можете да ги предоставите на лекаря си.

Апаратите за артериално налягане Microlife притежават тези характеристики, валидирани са клинично според критериите на Британското Хипертонично Общество (BHS) и се предлагат в аптеките по целия свят. BHS е световен авторитет по отношение качеството на апарати за измерване на артериалното налягане.

Когато се извършва измерването – казва доктор Маулт – важно е да се следват указанията на производителя за употреба на апаратите. В допълнение, пациентите трябва да следват следните елементарни стъпки, за да са сигурни, че са провели точно измерване на артериалното налягане:

  1. Имайте под ръка лист и химикал, за да запишете измереното артериално налягане. Някои апарати за артериално налягане записват и съхраняват измерването автоматично.
  2. Седнете в тиха спокойна стая, докато оголената ръка почива върху маса или друга подложка.
  3. Обгърнете горната част на ръката или китката (в зависимост от вида на Вашия апарат) с маншета. Тя трябва да е приблизително на височината на сърцето. Следвайте указанията на производителя, за да го нагласите и използвате правилно.
  4. Извършете измерването.
  5. Запишете получените данни, времето и датата на измерването.


За Microlife

Microlife е световният лидер в разработването и производството на медицинско диагностициращо оборудване за домашно наблюдение и клинична употреба. Апарати за артериално налягане, електронни термометри, астма-монитори са основен обект на разработка на Microlife. Световна компания с офиси в Европа, Азия и САЩ, Microlife е известна с високото качество на продуктите си и световната си дистрибуторска мрежа. Microlife изнася над 35 млн. единици всяка година във всички части на света. Всяка единица използва водеща прогресивна технология за измерване на ключови здравословни индикатори. Семейството на Microlife се състои от повече от 2400 всеотдайни служители по целия свят и се е посветила на непрекъснати научни изследвания и разработки на медицински устройства, които дават възможност на хората отговорно да контролират собственото си здраве.

Направи коментар

Трябва да сте се регистрирали за да направите коментар.

bg_BG ro_RO 
Новини
Food and Drug Administration (FDA) в САЩ одобри на 13.12.2013 г. продажбата на Cerena Transcranial Magnetic Stimulator (TMS; eNeura Therapeutics), първото устройство, одобрено за облекчаване на болката, предизвикана от мигренозно главоболие с аура.
„Ръководство” за обсъждане на грижите в края на живота, публикувано на 15 юли в Canadian Medical Association Journal, предоставя препоръки в помощ на лекарите за провеждане на деликатното обсъждане на грижите в края на живота с хоспитализираните пациенти и членовете на тяхното семейство.
октомври 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031